Na weken onderzoeken, interviewen, analyseren, brainstormen en in beeld brengen van buren en netwerken was het dan zo ver. Op 17 oktober stond Jouw zorg is mij een zorg op de Dutch design week.

Ik (Willemieke) volgde een jaar lang het coachingstraject Driving Dutch Design van de BNO. Samen met de andere deelnemers aan dit traject, allemaal jonge ondernemende kunstenaars en ontwerpers ontstond Momentum

En daar stond Jouw zorg is mij een zorg, te midden van de productontwerpers, motion designers, grafisch ontwerpers en illustratoren. Best spannend, want we presenteerden een onderzoek (wat al niet erg gebruikelijk is) wat ook nog eens ‘nog niet af was’ en op een gekke plek.

Van al deze ‘omstandigheden’ was ik me natuurlijk bewust, maar ik wist niet wat ik er van kon verwachten. Toen op de eerste expositiedag de deuren openden en de mensen naar binnen stroomden was dat een bijzonder moment. Die dag, en de dagen erna ontstonden er zoveel prachtige ontmoetingen, gesprekken en interacties. Wat was het een feest om hier te staan, en ons project op nog zo’n pril moment te delen met het publiek.

Er werden vele ideeën toegevoegd aan de ideeënbroedkast en mensen vulden hun wensen in bij de vraag: Wat zou jij in de ‘Welkom in de straat-doos’ doen voor jouw nieuwe buren? Ook turfde men naar lieve lust in het ‘kleinste vorm van zorg invulboek’ welke kleine dingen ze wel voor hun buren wilden doen. En binnenkort gaan Anne Marth en ik samen op ‘tour de Brabant’ voor alle gesprekken met woningbouwcorporaties en stichtingen van kleine kernen, die we hebben gepland na aanleiding van de Dutch Design week. Wat tof dat ons onderzoek zo herkenbaar bleek en mensen verrast waren door de vormen die we voorstellen om tot moderne alibi’s voor sociaal contact in een straat te komen! Het vervolg van Jouw zorg is mij een zorg gaat er komen!

Jouw zorg is mij een zorg - Dutch design week 2015 - klokgebouw- willemieke van den brink - echter ontwerp