Jouw zorg is mij een zorg is een initiatief van Willemieke van den Brink-Gouwentak (echter ontwerp) en Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken). Berend Oosterhuis (Bokscoaching) sloot zich bij hen aan. We werken graag samen met andere sociaal ondernemers en ondernemende kunstenaars.

Wil je met ons kennismaken of heb je een vraag?
Neem contact op met Anne Marth: 06 12711848
of mail naar info@jouwzorgismijeenzorg.nl

Willemieke van den Brink – Gouwentak
echter ontwerp

Willemieke van den Brink

“In eerdere projecten kwam ik in aanraking met de kwetsbaarheid, trots, kracht en eenzaamheid van oudere mensen, en werd geraakt door hun verhalen. Als social designer wil ik van betekenis zijn voor mens en maatschappij, mijn analytische en empatische aanpak sluiten hier goed op aan. Door mijn ontwerpachtergrond besteed ik na een fase van onderzoek veel aandacht aan de visuele vertaling. Met krachtige beeldtaal vertel ik het verhaal dat er om vraagt verteld te worden. Al even geleden startte ik een onderzoek naar nieuwe manieren van mantelzorg en langer thuis wonen. Je sociale netwerk inzetten voor zorg roept vragen op over privacy; wie mag er aan mijn lijf zitten? Vragen als deze worden nog te weinig gesteld in de gesprekken over de verandering in de zorg. Nu is het juist nodig om onbevangen te luisteren naar de mensen om wie het gaat, hun behoeften, wensen en angsten.”

facebook
twitter
LinkedIn

Anne Marth Kuilder
Ministerie van Onverwachte zaken

Anne Marth Kuilder

“Ik ben ervan overtuigd dat het toevoegen van creativiteit in vraagstukken een radicale keuze is. Van te voren kan het proces dan niet meer helemaal vastgelegd worden en er kunnen geen harde beloften gemaakt worden over de uitkomst. Dat vinden ontwerpers en kunstenaars heel gewoon, maar organisaties vaak een beetje eng. Toch is het precies wat er nodig is in vraagstukken waarin meer van hetzelfde niet tot een oplossing zal leiden. Door mijn eerdere ervaring als adviseur bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde begrijp ik de realiteit van zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Zij hebben te dealen met grote veranderingen in de zorg, die niemand helemaal overziet. De samenwerking met Willemieke is een kans om agendaloos onderzoek te doen naar nieuwe vormen van zorg en moderne vormen van saamhorigheid tussen buren.”

twitter
LinkedIn

Berend Oosterhuis
Bokscoaching

Berend Oosterhuis Bokscaching Jouwzorgismijeenzorg

“Het woord samenleving vind ik vaak onterecht. We leven vaak langs elkaar heen in plaats van samen. Er bestaat een collectief onvermogen om verbinding te maken met mensen die anders zijn dan jijzelf.

Wij Nederlanders zijn ook erg slecht in hulp vragen en accepteren. We zijn groot geworden met de waarden van individualisme, maar hebben elkaar wel nodig. Iedereen heeft iemand nodig.

Ik geloof dat contact, verbinding de sleutel is voor invloed en verandering. Vanuit mijn ervaring als straathoekwerk, trainer en coach zoek ik verbinding. Mijn ideaal is om een positieve verandering teweeg te brengen.”

facebook
twitter
LinkedIn

In het nieuws

Anne Marth en Willemieke vertellen in 1 minuut over Jouw zorg is mij een zorg. Door IQ media, verschenen op regio Zwolle TV. 

Krant artikel in Stentor op 2 april en de followup op 5 april. (klik op afbeelding voor vergroting)

Jouw zorg is mij een zorg, stentor, zwolle

Willemieke presenteerde tijdens de Dutch Design week Jouw zorg is mij een zorg op het podium van de ABN AMRO. Grafisch ontwerpers Dana Dijkgraaf (Dana Dijkgraaf Design) en Anne Veenendaal (&) maakten deze video van de presentatie.

Voorafgaand aan de uitreiking van de ‪#‎Hedydanconaprijs‬ op 20 juni organiseert het Stimuleringsfonds een symposium over de bijdrage die ontwerpers kunnen leveren aan actuele vraagstukken in de zorg. Met o.a.
Anne Marth Kuilder en Willemieke van den Brink over Jouw Zorg is mij een zorg: een social designproject waarin netwerken tussen buren worden versterkt.