thee drinken met de buren

Een paar weken na de avond met de buren organiseerden de studenten van het Deltion College een klein burenfeestje om het onderzoek af te ronden. Ze regelden een partytent, vuurkorven en vooral veel warme chocomelk.

Aan het einde van een artistiek onderzoek sluiten we meestal af met een activiteit / ontwerp dat contacten in de buurt helpt versterken. Deze keer was het de taak van de studenten om een passend en uitdagend ontwerp te bedenken. De studenten bedachten een mini-versie van een buurtmoestuin. Ze brachten plantenbakken, potgrond en zaadjes voor muntthee, tomaten en sla mee. Verschillende bewoners kregen wat mee naar huis. Het idee daarachter was dat de straat met elkaar zorg kan dragen voor de plantenbakken met groenten. De studenten wilden hiermee symbolisch uitdragen dat groeien en bloeien niet vanzelf gaat. Je hebt elkaar hiervoor nodig.
Het enorme voorleesboek voor de kinderen was een schot in de roos, kinderen nestelden zich neer rond het boek en het was een mooi tafereeltje om te aanschouwen.

Ondanks de kou en de doordeweekse dag zijn er een aantal buren langs geweest en is het idee geopperd om dit in een wat warmer seizoen nogmaals te doen, wij zijn voor!