Op onze homepage staan twee personen bij ‘over ons’. Dat moeten we snel gaan aanpassen want ons team is uitgebreid met twee andere gedreven jonge ondernemers! Corinne Tijsseling (WelzijnsConfetti) en Berend Oosterhuis (Bokscoach en straathoekwerker) hebben zich bij ons gevoegd. Hiermee is er een Jouw zorg is mij een zorg team ontstaan!

Daarnaast werken we samen met het Deltion College in Zwolle in een project waarin ook gemeente Zwolle partner is. Vanaf oktober 2016 tot half januari 2016 zijn we met acht tweedejaars studenten van de opleiding Zorg en Welzijn (SAW) aan de slag. We onderzoeken buurtcontacten in een nieuwbouwwijk in Holtebroek.

Werken met studenten is nieuw voor Jouw zorg is mij een zorg. Het is verrijkend om jonge studenten te leren onderzoeken vanuit de Social Design gedachte. Naast de acht studenten die mee doen in ons onderzoek kregen we de kans om onze werkwijze te delen met alle tweedejaars studenten van de opleiding. We gaven drie inspiratielessen over het ‘anders’ interpreteren van onderzoeksgegevens. We hebben een aantal stappen van social design doorgelopen en er zijn spannende nieuwe contactversterkers ontworpen. Zoals ruimte voor ontmoeting in de centrale ruimte van een flat. Onze aanpak sluit aan bij recente ontwikkelingen in de welzijnssector die een nieuwe manier van werken vereisen. Zoals het vormgeven van een activiteit maar niet volledig invullen, zodat bewoners zelf ook kunnen bijdragen.

Al met al heeft de uitbreiding van het team, de samenwerking met het Deltion en de gemeente een waardevol onderzoek opgeleverd met boeiende uitkomsten. Lees hiervoor verder. We rollen lekker door!